Ontdek je eigen handleiding

Groepstraject voor hoogbegaafde volwassenen

Wanneer je er pas op volwassen leeftijd achter komt dat je hoogbegaafd bent, roept dit vaak veel vragen op:

“Hoezo hoogbegaafd? Ik heb net een heel hobbelig schoolparcours afgelegd”
“Ik snapte nooit waarom alles voor andere zo makkelijk ging, terwijl het voor mij steeds zo ingewikkeld was”
“Aha, dat verklaart wel veel van wat ik tegenkwam in mijn leven”. 

Als je (net) ontdekt hebt dat je hoogbegaafd bent, kan je in dit traject in een kleine groep onderzoeken wat hoogbegaafdheid inhoudt en wat de consequenties daarvan zijn voor je dagelijks leven. Hoogbegaafdheid is namelijk veel meer dan enkel een hoge intelligentie, het kenmerkt zich ook door een grotere gevoeligheid, een sterke behoefte aan autonomie en een intense gedrevenheid voor wat je waardevol vindt. Het blijkt vaak niet eenvoudig om een werkcontext te vinden die aangepast is aan je grote leerhonger en die past bij je behoefte aan snelheid en creativiteit. We onderzoeken hoe je jezelf kan uitdagen om uit je comfortzone te komen en wat je nodig hebt om je ‘drive’ vast te houden. Ook op het vlak van relaties kan het zinvol zijn om te onderzoeken wie je rond je nodig hebt om tot bloei te komen. 

Het doel van deze opleiding is om je eigen handleiding beter te leren kennen, zodat je in staat bent om de keuzes te maken die bij jou als hoogbegaafde passen. De uitwisseling met gelijkgestemden biedt je een klankbord waarin je je eigen gedrag en drijfveren kan (h)erkennen. Het traject is niet bedoeld als therapie, maar ondersteunt je persoonlijk leerproces om je leven zo in te richten dat het past bij je kwaliteiten. We bekijken tijdens het intakegesprek samen of het traject op dit moment aangewezen is voor jou.

Data voorjaar 2019

Wekelijkse bijeenkomst van februari tot april, telkens van 9u30 tot 12u30. In de krokusvakantie slaan we een weekje over. 
vrij 22/2/19, vrij 1/3/19, vrij 15/3/19, vrij 22/3/19, do 28/3/19, do 4/4/19

Prijs

De kostprijs bedraagt 480€ incl BTW en omvat:

  • intakegesprek (per telefoon of skype, 30 min.)
  • intensief traject van 6 sessies van 3u 
  • in kleine groep van 5 tot max. 12 gelijkgestemden
  • alle lesmateriaal, koffie & thee.

Locatie: 

Dit traject gaat door op de 2deverdieping van BlinkOut, Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent. 

Inschrijven

Stuur een mailtje naar karine@hetKiesbureau.be met als mededeling ‘Ontdek je eigen handleiding’. Vermeld zeker je contactgegevens, dan plannen we zo snel mogelijk een moment in voor het intakegesprek.