Intervisie voor HB-professionals

Werken met hoogbegaafden is een vrij nieuw beroepsdomein waarin professionals uit verschillende domeinen (onderwijs, hulpverlening, loopbaanbegeleiding, …) nieuwe expertise willen opbouwen. Vaak verloopt je zoektocht naar kennis via het internet, het lezen van (veel) boeken, over studiedagen en webinars tot verdiepende opleidingen. Gewapend met al die kennis ga je dan met dit thema in de praktijk aan de slag. Niet zelden ben je de eerste of enige binnen je organisatie, met wat geluk kan je collega’s warm maken om samen te pionieren. 

De praktijk is natuurlijk complex en weerbarstig en daagt je uit om je steeds verder te ontwikkelen: dus nog meer boeken lezen, nog meer cursussen volgen, … Soms heb je echter ook de behoefte om je eigen handelen onder de loep te nemen, te reflecteren over jouw kwaliteiten en je vraagstukken met anderen te bespreken. Intervisie biedt een veilig kader om dit te leren en in de praktijk systematisch aan de slag te gaan met jouw leervragen. Regelmatig richten we intervisiegroepjes in met HB-specialisten en collega’s uit verschillende werkgebieden. Laat het ons zeker weten indien je geïnteresseerd bent om deel te nemen.

Je kan ook altijd een afspraak inboeken voor een individuele supervisie zodat je eigen ontwikkelingsproces alle aandacht krijgt. Ook vraagstukken die je liever 1-op-1 bespreekt kunnen hier aan bod komen. De supervisiemomenten kunnen online doorgaan of in de praktijk in Gent.  Stuur een mailtje naar Karine en dan zoeken we een geschikt moment.