Intervisie voor HB-professionals

Werken met hoogbegaafden is een vrij nieuw beroepsdomein waarin professionals uit verschillende domeinen (onderwijs, hulpverlening, loopbaanbegeleiding, …) nieuwe expertise willen opbouwen. Vaak verloopt je zoektocht naar kennis via het internet, het lezen van (veel) boeken, over studiedagen en webinars tot verdiepende opleidingen. Gewapend met al die kennis ga je dan met dit thema in de praktijk aan de slag. Niet zelden ben je de eerste of enige binnen je organisatie, met wat geluk kan je collega’s warm maken om samen te pionieren. 

De praktijk is natuurlijk complex en weerbarstig en daagt je uit om je steeds verder te ontwikkelen: dus nog meer boeken lezen, nog meer cursussen volgen, … Soms heb je echter ook de behoefte om je eigen handelen onder de loep te nemen, te reflecteren over jouw kwaliteiten en je vraagstukken met anderen te bespreken. Intervisie biedt een veilig kader om dit te leren en in de praktijk systematisch aan de slag te gaan met jouw leervragen. Je leert van HB-specialisten en collega’s uit verschillende werkgebieden. 

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en wordt begeleid door 2 ervaren experts in hoogbegaafdheid. We splitsen regelmatig op in kleinere groepjes zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke vraagstukken. Ter voorbereiding vragen we je om je leervraag neer te schrijven en door te sturen. Tijdens de intervisie exploreren we gemeenschappelijke thema’s aan de hand van de ingebrachte casussen. Je leert in de diepte en op een systematische manier te reflecteren over je eigen handelen. Hierbij wordt de methodiek van positieve intervisie gebruikt om je eigen expertise te (her)ontdekken en toe te passen. 

We verwachten dat deelnemers minimum een basisopleiding rond hoogbegaafdheid hebben gevolgd of elders voldoende expertise hebben opgebouwd. De focus ligt immers niet op theoretische input maar op ervaringsgericht leren om bekwamer te kunnen handelen. 

Dagverloop

In de voormiddag werken we intensief samen, waarna we ruimte maken om na te praten en te netwerken tijdens een gezamenlijke lunch. 

9u         Inloop en koffie

9u30    Intervisieronde 1 * Pauze * Intervisieronde 2

12u30  Lunch

13u30  Afsluiting

Kennismaking

Onderzoek je graag eerst even of dit iets voor jou is? Tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid organiseren we een online bijeenkomst waarin je kan kennismaken met onze werkwijze en onze methodiek van positieve intervisie. Verwacht je aan een actieve proeverij met aan het einde ruim tijd voor vragen. Alle info vind je hier.

Planning

Dit voorjaar staan er drie bijeenkomsten ingepland op verschillende locaties. 

  • Donderdag 30 maart 2023 in de Clemenspoort te Gent
    (vlakbij station Gent-Sint-Pieters, parking op het terrein)

  • Vrijdag 28 april 2023 interactieve sessie online
    (dat spaart jou de verplaatsingstijd)

  • Woensdag 31 mei 2023 in de Clemenspoort te Gent
    (vlakbij station Gent-Sint-Pieters, parking op het terrein)

Inschrijven

Deelname kost € 115,- excl. BTW per sessie, koffiepauze en een lekkere lunch zijn inbegrepen. Bij inschrijving voor twee of meer sessies tegelijk krijg je 10% korting en betaal je maar € 105,- excl. BTW per sessie. Na inschrijving ontvang je een factuur met betalingsuitnodiging. 

Schrijf je meteen in want de plaatsen zijn beperkt. We sluiten de inschrijvingen 8 dagen voor de sessie.

Begeleiders

Karine Janssens & Liesbet De Wit, beiden Expert hoogbegaafdheid, gaven jarenlang samen opleidingen rond hoogbegaafdheid en besloten de krachten te bundelen voor deze intervisiereeks. Ze vullen elkaar mooi aan in expertise rond coaching en wetenschappelijke kennis over hoogbegaafdheid en worden vooral ook vrolijk van elkaars gezelschap.

Agendastress

Misschien passen de voorgestelde data niet in je agenda, maar heb je wel interesse om deel te nemen? Laat het ons zeker weten, dan houden we je op de hoogte. 


Je kan ook altijd een afspraak inboeken voor een individuele supervisie bij Karine als dat beter combineerbaar is met jouw agenda. Ook vraagstukken die je liever 1-op-1 bespreekt kunnen hier aan bod komen. De supervisiemomenten kunnen online doorgaan of in de praktijk in Gent.